Oirschot, Standnr. 8
- Booterbloem, 5.5%
Hefeweizen van 5.5% v/v en 15 IBU
Een klassieke hefeweizen volgens het Duitse reinheitsgebot. Uiteraard gebrouwen met een flink aandeel tarwemout in de stort wat een zacht mondgevoel teweegbrengt, en vergist met een typerende giststam welke toetsen van vooral banaan met een vleugje kruidnagel verzorgt. Een volle doch frisse dorstlesser.
- Nattevingerwerk, 7.0%
New England IPA van 7.0% v/v en 42 IBU
Nattevingerwerk wordt gekenmerkt door een intens tropisch hopkarakter gecombineerd met ietwat subtielere bitterheid, door het gebruik van hoppen na het koken en als dry-hop na de vergisting. Een trio van Amerikaanse hoppen levert noten van citrus, mango, grapefruit en passievrucht gecombineerd met mooi volmondig karakter.
- Stille Kracht, 5.0%
APA van 5.0% v/v en 40 IBU
Een Amerikaanse Pale Ale waar de nadruk natuurlijk ligt op de hop, in dit geval is enkel Mosaic hop gebruikt tijdens de verschillende stadia van het brouwproces. Het gebruik van haver naast pils- en tarwemout geeft het bier een zacht mondgevoel wat uitgebalanceerd wordt met een stevige bitterheid vanuit de hop, welke een karakter van vooral citrus en steenvrucht met zich meebrengt.
- Stirring More Berries!, 4.0%
Fruited Sour van 4.0% v/v en 8 IBU
De basis van deze fruited sour kent een uitgesproken maar toegankelijk zuurtje, waar de smaak (en kleur) wordt gedicteerd door het gebruik van frambozen en kersen. Denk vooral aan rood fruit, de framboos komt in het bijzonder mooi naar voren, en maakt het bier tot een uiterst doordrinkbare frisse dorstlesser.